Úvod » KRMÍTKA A BUDKY » Ptačí budka Kalous ušatý


        

Ptačí budka Kalous ušatý

Dřevěná budka pro Kalouse ušatého.

do 3 dnů skladem

 

Dostupnost: Do 3 dnů
Číslo produktu: 4418
Výrobce: Lesy České republiky, s.p.
naše cena bez DPH: 656 Kč
naše cena s DPH (21 %):
794 Kč

do košíku:
  ks  

Popis kalous

Kalous je důležitým biologickým činitelem při regulaci stavu drobných savců a zasluhuje tedy ochrany. Denně spotřebuje asi šest drobných savců. Podíl hrabošů v potravě kalousů činí 96 - 98 %.

U nás je kalous běžným obyvatelem lesů. Jeho stanoviště poznáme podle vývržků a stříkanců bílého trusu pod stromy, na nichž přes den odpočívá. Místům odpočinku i hnízdišti je kalous velmi věrný. Střídá nanejvýš několik stromů, nepříliš od sebe vzdálených.

Kalous nedává přednost určitému druhu lesa. Hnízdí v listnatých, ve smíšených i v jehličnatých lesích. U nás nejde vysoko do hor. Hnízdo si sám nestaví, proto budku vystelte stařinou, příp. slámou. Zahnízdí většinou ve starých hnízdech dravčích, holubích apod.

Začátkem dubna snáší čtyři až šest vajec. Mladí kalousi se líhnou po 28 dnech, ale klubou se v několikadenních odstupech, neboť samice zasedá hned na první vejce. Mláďata zůstávají asi měsíc v hnízdě, potom vylézají do větví.

 

ROZMĚRY: 37x30x30cm.

Výrobce: Lesy České republiky, s.p.